Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
ДНЕВНИК - 2006 година
Култура / Culture

Тумба-Маџари четврт век чека да стане споменик
среда, 20 декември 2006

Скопското Кале ќе го открие сјајот на многу цивилизации
среда, 06 декември 2006

АКО СЕ ИЗГРАДАТ КАТ ИЛИ ДВА ВРЗ ПАРЛАМЕНТОТ
вторник, 05 декември 2006
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=066DB6F83008D148A5F2BD65483F5E0A&arc=1

НА БАРАЊЕ ОД УПРАВАТА ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
вторник, 05 декември 2006
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=6234938183FBC940B88D6C58454922B6&arc=1

Свештеничка сабајле најдена, вечерта продадена во Грција
сабота, 02 декември 2006

Аполон откопан во Марвинци, продаден во Грција за 20.000 евра
четврток, 30 ноември 2006

Праисториски град ќе лебди над Охридското Езеро
среда, 29 ноември 2006

Во Светиклиментовиот универзитет ќе биде сместен Теолошкиот факултет
петок, 24 ноември 2006

Скендер-бег ќе го надвиши Александар Македонски четврток,
16 ноември 2006
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=6DD3F46D1DED9749AFE2AB7675EEFA50&arc=1

Со Закон за наем на споменици ќе решите многу проблеми
среда, 08 ноември 2006

Нема сила што ќе ја спречи изградбата на „Скендер-бег“
среда, 08 ноември 2006

Декларација ќе го чува културното наследство
понеделник, 06 ноември 2006

Археолозите не ја истражуваат Хераклеја Линкестис
понеделник, 06 ноември 2006

Културното наследство како мост за заедничка иднина
петок, 03 ноември 2006

Културното наследство под закрила на министрите од Европа
среда, 01 ноември 2006

Културното наследство ќе ги собере министрите за култура во Охрид
сабота, 28 октомври 2006

Македонските бронзи во вреќи со грав патувале за Германија
петок, 20 октомври 2006

Вандали рушат, полицијата мижи
среда, 18 октомври 2006

„Дневник“ ја откупи Библијата од 17 век
петок, 13 октомври 2006

Библија од 17 век од Кочани ќе остане во културното наследство вторник, 10 октомври 2006

Ќе ја измениме сликата за културата во Македонија
сабота, 07 октомври 2006

Украденото македонското наследство го нема на Интерпол
сабота, 30 септември 2006

Потрага по престолнината на Енхелеите
среда, 27 септември 2006

http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=9CB7D688DEEACC408919DB518369EC91&arc=1

За споменикот на Скендер-бег треба да решава Собранието
вторник, 19 септември 2006

СПОМЕНИК ВО ОХРИД
четврток, 10 август 2006
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=9E481C6FFD8F9842BFB9397C30D82A31&arc=1

ЛИПКОВЦИ ДОЗВОЛИЛЕ АРХЕОЛОШКО ИСКОПУВАЊЕ, НО ПОСТАВИЛЕ УСЛОВ
понеделник, 31 јули 2006
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=A0DBCD5260941A4FAB50D83E0C50CF16&arc=1

Заштита на 45 споменици на културата со пари од УНЕСКО
четврток, 27 јули 2006

Превреднуваме, а немаме основно вреднување на археолошките локалитети
среда, 19 јули 2006

Словенија бара потврда за потеклото на бронзите
петок, 23 јуни 2006

Негрижа ја меле кралската мелница
четврток, 25 мај 2006

Златната маска од Охрид пред очите на јавноста
среда, 24 мај 2006

15.000 долари за недозволени ископувања на Цоцев Камен
четврток, 20 април 2006

Вревата за тврдината не е за камењата, туку за политиката
среда, 19 април 2006

Парична инјекција треба да ја санира Самуиловата тврдина
вторник, 18 април 2006

Нашиот закон за културно наследство ја погребува археологијата понеделник, 17 април 2006

ЗАШТИТУВАЧИТЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО КАТЕГОРИЧНИ
петок, 24 март 2006
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=BC024F4FACF536488FF8180B1560471C&arc=1

Да не се чепка во автентичноста на скопската чаршија
петок, 24 март 2006

Класификација за пофункционална заштита
четврток, 23 март 2006

Општина Чаир фрлила око на Старата чаршија
четврток, 23 март 2006

Имаме увид, немаме контрола на локалитетите

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex