Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
ДНЕВНИК - 2007 година
Култура / Culture

Акведуктот остана скриен за туристите
понеделник, 24 декември 2007

Изложени артефактите пронајдени на скопското Кале
среда, 12 декември 2007

Народната банка откупува стари монети
сабота, 03 ноември 2007

Археолозите го заборавија Исар-Марвинци, дивите копачи оро вијат

Експерти од УНЕСКО направија увид на теренот
понеделник, 15 октомври 2007

Шверцерите на монети знаеле што прават
петок, 05 октомври 2007

Беговата куќа остана незаштитена
понеделник, 01 октомври 2007

Античка кочија се чува во тајност
понеделник, 24 септември 2007

Охридска банка го заобиколила Законот
понеделник, 03 септември 2007

Колекцијата монети Охридска банка требало да ја издвои од продажбата
сабота, 01 септември 2007

Гробовите во Вешала се' уште мистерија
петок, 24 август 2007

Фондација ќе откупува археолошки предмети
сабота, 07 јули 2007

Археолошки катастар ќе го документира културното наследство
среда, 04 јули 2007

Цркви и џамии жртви на актуелните политики
вторник, 03 јули 2007

Дедал е дело на мајстор од Лихнидос
сабота, 16 јуни 2007

Дедал пред 24 века слетал на Плаошник
сабота, 19 мај 2007

Сите мијат раце од „Кермес“
среда, 18 април 2007

Културно наследство наместо веронаука
вторник, 17 април 2007

„Херкуланката“ денеска оди в музеј
понеделник, 16 април 2007

ПОЧНУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА УШТЕ НА ЕДЕН ГОЛЕМ АРХЕОЛОШКИ ПРОЕКТ вторник, 20 март 2007 http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=DF8528B264CC3B42A560B57827E406D8&arc=1

(И)лирична археологија
вторник, 20 март 2007

Албанците од Кале гледаат на Косово
понеделник, 19 март 2007

Скопското Кале под опсада на политичка археологија
сабота, 17 март 2007

Кале од ливада ќе стане археолошки локалитет
четврток, 15 март 2007

Парична казна за директорот на битолскиот Завод и музеј
среда, 14 март 2007

Од УНЕСКО 50.000 евра за Македонија
понеделник, 12 февруари 2007

Дискусија за археолошките локалитети во Македонија
петок, 09 февруари 2007

Стоби ќе се самофинансира
петок, 09 февруари 2007

Здружени заводи и музеи додека државата не го одврзе ќесето
среда, 10 јануари 2007

Грчкиот весник „загрижен“ за дивото копање по македонските локалитети
петок, 05 јануари 2007

НЕЗАШТИТЕНИ АВТОРОТ И АВТОРСКОТО ПРАВО
среда, 03 јануари 2007
http://www.dnevnik.com.mk/default-
mk.asp?ItemID=59AE7B4657CD75408FB249265A60FA36&arc=1

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex