Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
Утрински Весник - 2006 година
Култура / Culture

Стопирана изградбата на „Кермес“ 05 декември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=7CAF072FF818344F9B321A96E12E2093

Коцкарницата во Стоби била и луксузна резиденција 21 ноември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=47DAECAC20E83347ADE2E05D98E21AFA

Вистината за кочијата од Делчево 15 ноември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=1A51C102F39CBE4C88F2421B8516121A

Напролет ќе почне потрагата по конаците на Светиклиментовиот универзитет во Охрид 08 ноември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AD491F084A6D1B479B00BE1E264233AB

Камен за сопнување на заштитниците на културата 02 ноември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=0E6328B39202C240872D1C082C24A290

Запленетите македонски бронзи вратени во матичниот музеј 02 ноември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=FE86B33D8F8CD4438BE308D4964E8BC7

Откупот на штитовите на кралот Деметриј ја прелеа чашата 20 октомври 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=59D1B9A1084A4548B1600C3B0BD49E57

Македонските бронзи од Словенија се вратија дома 20 октомври 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=7AFBF0D6645701489B11C6057C58CDEF

Прилепското обвинителство започна постапка против дивите копачи 19 октомври 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=9D1600B793CD324DAF3262C2F9F09025

Прилепските археолози бараат проф. Лилчиќ да ги врати штитовите 16 октомври 2006
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2207&stID=78771&pR=3

Портата во Чаршија треба да се вклопи во ДУП http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2202&stID=78334&pR=12

Адам од Македонија, соочување со фасцинантната естетика на неолитот 16 октомври 2006
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2201&stID=78240&pR=5

Немаме кадар што ќе не наследи http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2189&stID=77229&pR=5

На институциите за заштита им недостига стручен кадар 16 октомври 2006
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2072&stID=67972&pR=5

Доцноантичката гробница доби бетонска ограда 16 октомври 2006 http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2068&stID=67670&pR=5

Во Македонија се евидентирани само 32 вредни стопански објекта 16 октомври 2006
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2064&stID=67289&pR=5

Самуиловата тврдина се финансира континуирано 16 октомври 2006 http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2060&stID=66920&pR=5

Духовното наследство вградено прв пат http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2037&stID=64891&pR=5

Од Македонија изнесени 15.000 вредни археолошки предмети http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2032&stID=64458&pR=15

Се нарушува амбиентот на куќата на љубената на Ататурк http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2031&stID=64416&pR=3

Превенција од нелегалната трговија со културни добра http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2031&stID=64404&pR=5

На ревитализираното богатство му треба маркетинг http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2013&stID=62808&pR=5

Заштитата на спомениците балансира меѓу буџетот и странските пари http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2007&stID=62307&pR=5

Ревалоризација на 185 културни споменици http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=2002&stID=61899&pR=5

И МВР тврди дека ликовното богатство му е на број http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=1995&stID=61441&pR=5

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex