Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
Утрински Весник - 2007 година
Култура / Culture

Промовирана публикација за Римскиот Форум на Стоби (21.12.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4289E2D04EA857448D8A2FE9171791EC

Калето доби значајно место во археолошкото презентирање (12.12.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D3CC6FC40CFB414AB94CCD565E483E08

Беговата куќа во Гостивар загрозена од градежната мафија (05.12.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=9DAE5873EC7E8B45B3D2DBE06B29371C

Се урива дивиот потпокрив на Ристиќева палата (20.11.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=905B420B53327F4CB50B21CEAF3DB983

Диви копачи оштетиле археолошка гробница (06.11.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=65B94258C530474E958054F530EE6059

Затемнувањето на Сонцето и на Месечината на „Кокино“ се следело три века (02.11.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D13700680425804D8148F996535CBBFD

Во гробница во Старо Бонче можеби бил погребан кралот на Пелагонија (31.08.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=806C1F5B1CDFF8439F14FE2535597689

Гробовите кај Вешала се стари повеќе векови (24.08.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=1C00EA59B671164DABB0677F450DB21F

Делниците на „Злетовица“ ќе се градат по испитувањата на археолозите (21.08.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=958336C6AF0043428926169712CE6550

За културното наследство се грижат се' постари лица (26.07.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=25B91E4D604C33428966E8A6DD6ED2CB

Дали само на археолозите им треба нов музеј во Стоби (30.06.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AE33E0A388842B4FB28F087433FC3087

Римскиот форум во Стоби ги откри ѕидиштата (28.06.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=6AB96BFA861B2E4BAEC55E478512AA40

Кокино, Голем град и Мечкин Камен - идни културни предели? (01.06.2007)
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=95EC02792163674B933B6509139627F3

Дивите копачи го уништуваат македонското културно наследство (17.05.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5D52E02D480C3247B25D4D35D6F6E4AC

Хајдар - кади џамија - центар за османлиска култура ? (25.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=22CBFF87F952FD4EA9D2F8C07C82B59B

ИКОМОС - Културен предел и споменици на природата (19.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=08D35858B932BE4C8A4E10545AAF7495

Откривачот на скулптурата во Чепигово ќе добие 106.500,2 денари (18.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=105A51A23108104A95787E3DB670D72D

Управата во обид да ја земе статуата од земјоделецот во Чепигово (14.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8795050A764F28418F0F7B30974FAEF8

Топчестата флејта - светска атракција (13.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C0EB69F095510B44A0E7AC7423B56DF9

Топчестата флејта најстар музички инструмент во Макед o нија (12.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B8B646254F13CC4E882AE3488C2D74C8

Паско Кузман треба да каже дали „Кермес“ е културно наследство (04.04.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4F104CF1F145F8419313A88876B337D6

Национален срам : Бистите на стотина македонски дејци завршуваат на отпад (29.03.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C99C69915744D6448C8D73AFC93A3935

Почна проектот за возобновување на Светиклиментовиот универзитет во Охрид (28.03.2007)
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=222C2144F7EDC644B3FB3230BEF7C11A

Се гради објект кај полициската станица „Бит - пазар“ (26.03.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AF95EC1EA70DD74DBD2F9DDDE6EA52AB

Вредни артефакти ја исполнија Владата (21.03.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5395C24A56EFC848A0F54D6628D56375

„Разбуди се“ не им верува на албанските археолози од Македонија (19.03.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=A4A64D89068E9C44AC62A81C414FD8E5

Премиерот Груевски ги посети археолозите на Кале (16.03.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3E191C336A7ADD4F8CF3389F8261AB1C

Македонија не си го бара културното наследство (05.03.2007) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4BF451EBEEB03F4B94FDE089290F058D

Кале ќе го истражуваат и Албанци, археолози од Македонија 02 март 2007 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=CB35A382BC737B45BF1A242CB675F7A7

Диви копачи уништуваат вредни археолошки предмети 28 февруари 2007 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=E2B6D67A4C97E844AE6E75C788CAE9FF

Битола доби лабораторија за реставрација и конзервација на икони; 22 01 2007 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3FC028374D900F4388F3A79756916FCB

Државата со закон се штити од науката 05 декември 2006 http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=7972F469CEEC1A4F98206D75F00210DA

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex