Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
ВЕЧЕР - 2007 година
Култура / Culture

Промовирана монографија "Хераклеја Линкестис"
2007-12-29
   

Битолскиот музеј пред експлозија
2007-12-21
      

Стоби за Македонија е како Вавилон за Иран
2007-12-21
   

Археолози од Балканот ќе ги видат наодите од Кале
2007-12-07
   

Стариот дел од Охрид засенет од човечкиот егоизам
2007-11-15
   

Се чека на монографијата за златото од Охридско
2007-11-13
   

Истражувања на тврдината во Градиште
2007-11-08
   

МАНУ ќе добие резиденција на Плаошник
2007-11-03
   

На Плаошник откриено депо со венецијански сребрени монети
2007-10-10
   

Нема да се премолчат наодите од Скопското кале
2007-10-08
   

Приоритетот ќе се утврди со закон и ревалоризација
2007-09-04
   

Зевс во Македонија!
2007-08-17
   

Градиште се враќа во праисторијата
2007-07-04
   

Археологија и во Заливот на коските
2007-07-03
   

Србија ја носи Златната маска во Италија
2007-06-01
   

Албанците се жалат дека Македонците им ја уништуваат историјата
2007-05-28    

Бесценет Дедал од Плаошник
2007-05-24    

Даутовски промовира неолитско свирче
2007-05-22
   

Костовски ќе бара отштета за Кермес
2007-04-12
   

80.000 денари за статуата од Стибера
2007-04-12
   

Изградбата зависи од Паско Кузман
2007-04-04
   

Почна возобновата на Светиклиментовиот универзитет
2007-03-28
   

Се што ќе се открие на Калето ќе биде наше - македонско
2007-03-02
   

Античка земја без компас
2007-02-12
   

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex