Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
ВЕЧЕР - 2008 година
Култура / Culture

На Плаошник откриен гроб на жена - великодостојник од железното време
2008-07-23
   

Спомен-обележја на новиот плоштад
2008-07-11
   

Вратен комплетниот Камен мост
2008-05-20
   

Почнува изградбата на Музејот на вода
2008-05-13
   

Ахмети: Отвораме музеј на слободата
2008-05-06
   

На Скупи интензивно се ископува
2008-05-02
   

Мартовска археолошка офанзива
2008-03-04
   

На Стоби со 28 редовни вработувања
2008-03-03
   

Ќе се истражува просторот на Св. Климентовиот универзитет
2008-03-01
   

Археолозите се враќаат на Виничкото кале
2008-02-27
   

Ќе се реставрираат културните споменици во Прилеп
2008-02-25
   

Чаир гради порта, но и овој пат - дивоградба
2008-02-07
   

Турски инструкции за Камениот мост
2008-01-22
   

За македонскиот Ерусалим е потребен посебен закон
2008-01-10
   

Отешево го милуваат очите на реката Доро
2008-01-05
   

Погребната кола на Александар Македонски
2008-01-02
   

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex