Управа за заштита на културното наследство
Македонски / English
Дома Дома
За управата За управата
Статус Статус
Структура Структура
Активности Активности
Правилници Правилници
Контакт Контакт
ВЕСТ - 2006 година
Култура / Culture

И Албанци ќе копаат на Калето
2006-12-23
   

Немам намера да носам археолози од Косово
2006-12-20
   

Собранието не смее да се надградува
2006-12-09
   

Експерти бираат дрва за наколната населба кај Градиште
2006-11-27
   

Паско Кузман главен за Калето
2006-11-22
      

Споменикот на Скендербег ќе се открие на 28 Ноември
2006-11-08
   

Се откопува утврден град на Филип Втори
2006-10-24
   

Богатство од 7 век п.н.е. шверцувано во вреќи со грав
2006-10-20
   

Во нива откриени штитови на македонски крал
2006-10-13
   

Паско Кузман го урна рекордот на YAHOO!
2006-09-20
   

Скендер Бег ќе се открива на 28 Ноември
2006-09-19
   

Јас сум крал на Лихнитида
2006-09-13
   

Урната печатницата на Кочо Рацин
2006-09-13
   

Откриена гробница на богаташ од Лихнида
2006-09-12
   

Европа ќе ги открива Киклопските sидини
2006-09-05
   

Откриена наколна населба стара 7000 години
2006-05-13
   

Храм на божицата Изида закопан во центарот на Охрид
2006-05-06
   

Киклопските sидини биле најсилната тврдина на Филип Втори
2006-03-18
   

Тврдината ќе се урне врз Охрид
2006-02-02
   

 

 Апел Л И Н К О В И
cl

Апел И Н Ф О Р М А Т О Р
Списание на Управата за заштита на културното наследство
cl

Апел Х Е М Е Р О Т Е К А
cl

Македонски Археолошки Весник

Министерство за култура на Република Македонија

Скопско Кале

Periblepto dome in the narthex